Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


LIV

 


Att döden kommer


för att hämta mig


vet jag med säkerhet


Lyckligtvis


inte när och hur


 


När livets cirkel sluts


Plötsligt stannar upp


Ändrar form


 


I förberedelser att leva


I kärleken ... i Källan 


I respekt för allt levande


 


Låter ingen rädsla


försvaga mig


 


Lever livet i dess närvaro


I nuets verklighet


I fokus och i tiden


I sanningen


 


Liv och död


En union av här och nu


I ett accepterande


av det som sker


Av det som är


 


 




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 711 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-09-23 12:25



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Som en skrift från de uråldrigt visa. De vakna, vetande. En text som utstrålar styrka. Tilltalande och fångande.
2021-02-01

  Lars Hedlin
Insiktsfull och full av liv
2020-12-15

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Bra skrivet. Gillar raderna:
"Liv och död
En union avhär och nu".

Kram! TBG.
2020-10-10

  Anya VIP
Åhh så kloka ord. Träffade mig direkt. Denna tar jag med mig i dagen.
2020-09-24

  Peter G VIP
Fin, ljus och livsbejakande text!

och jag tänker när jag läser att en viktig bit för att finna sinnesfrid är att kunna acceptera de villkor som finns, att leva med öppna ögon, ögon öppna för det vackra i livet!
2020-09-24

  Niliboy
Nä huga ligen för döden!
2020-09-23

  överlevaren VIP
Tänkvärd text!
2020-09-23

  ULJO
Insiktsfullt tecknat, denna text.
2020-09-23

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text av en klok kvinna!
2020-09-23

  Maria Sundelin VIP
Kloka tankar
2020-09-23

  lodjuret/seglare VIP
Om en enda människa upplevt en eller annan Pragvår i Paris eller London. Där finns vänner i texter och i andras berättelser om stunder tillbringade i trädgårdar, parker, resa med bil, färja, vakennätter när månen står nästan full på himlen. Texter kan verkligen ta ens själ tillbaka på resa i minnet, liksom i 'Oändligt matt'...
2020-09-23

  AiA Maria den fria
Tack för ditt ljus!

Tack!
2020-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP