Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsten att njuta av livet

En tussilago i dikeskanten
när vårsolen värmer
Förväntan i ögonblicket
med den nya spännande boken
Glädjen i att ligga nära varandra
och känna kärlekens förening
Följa barnets första steg
i glädjen att upptäcka världen
Att skratta tillsammans
med de goda vännerna
Sätta sig i finfåtöljen
efter en hel dags städning
Leka impro och spela roller
Åka tåg genom Europa mot världen
Bli masserad
Fira jul och födelsedag
Vara tillsammans utan ord
med dem jag älskar
Återförenas efter grälet
Älska långsamt
Känna lukten av syrén
Jordgubbar hallon och mjölk
Småprata med grannen
Sjunga i kören
Klia sig på ryggen
Lukten av nybryggt kaffe
Sovmorgon med frukostbricka
Du och jag tillsammans
Tystnaden på landet
vid den spegelblanka sjön
Lättnaden efter gråten
Vila i poesins vagga
Formulera orden
till sammanhang och mening
Känna tacksamhet
när livet smeker själen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-09-24 04:33



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Livsbejakande text om att hitta guldkorn i vardagsgruset!
2020-09-25

  Solstrale VIP
Fin läsning med bokmärkskänsla!
2020-09-24

  Blomma-Stjärna VIP
ja,så bra skrivet - så mänskligt och rätt - för visst är det så att vi fattar mod och lust att leva först när vi vet att uppfatta och uppskatta de många goda ögonblick som livet bjuder!
2020-09-24

    Lena Staaf VIP
Att ha förstånd att glädjas åt allt detta och inte fastna i grämelse över det som blivit ont och fel. Så fint du skrivit om det goda i livet!
2020-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP