Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale. Har du känt att du fastnar och inte kommer vidare. Ta då ett litet steg mot en avgörande förändring. I perioder kan jag få kämpa varje dag med motivationen. Ett steg kan förändra dig till det bättre.


STEGEN FINNER MIG

 

skapandet av steg mot ett avlägset mål

strider med olusten och seghetens oro

det första steget blir det avgörande...

 

inspirationen har ännu inte nått mig

vet endast att det börjar med ett enda

tar mig över hindret - motivationen -

 

de bergfasta tankarna om stegets nytta

tar mig upp ur soffans obekväma grepp

tar mig mot skogens syrerika atmosfär

 

skogen dignar av fina lustfyllda intryck

skogens läckerheter av svamp och bär

följer med i glädje hela vägen hemmåt

 

bereder en måltid av skogens skörd...

känner hur kroppen tar in hela intrycket

själens vibration återgår till glädjens

 

lusten motivationen och inspirationen

alla har de återfunnits trots motstånd

det började med ett enda litet steg utåt

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-09-24 10:49



Bookmark and Share


  Respons VIP
Viktig insikt!
2020-09-25

    Lena Staaf VIP
Skogen och naturen hjälper mot det mesta. Fin text och bild!
2020-09-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktar du naturens läkande kraft och smakrikedom.
2020-09-24

  ULJO
Skogen bjuder så mycket. Bara njut för både gom och själ.
2020-09-24

  M.Eta
Alltid befriande när man väl ta sig i kragen och går ut i naturen.
2020-09-24

  AiA Maria den fria
Tänkvärt!

Tänker att ibland kan ”steget” vara att ta ett steg tillbaka ...för att få perspektiv.

Tack!
2020-09-24

  Poeten Salvador VIP
Insiration eller motivation? Det viktigaste är nog att ha positiva känslor. De kan komma utifrån om man tittar på något som glädjer
2020-09-24

  StinaJ VIP
Underbar både i tex och bild.
2020-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP