Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur de glömda sångerna

De violetta timmarna där skogen börjar
vrider sig i dunklet mellan träden
i vinden mellan gräsens knivbladsskimmer
som vore allting fyllt med mening
på väg bort

dricker vi augustis alla stjärnfall

och redan nästa morgon ska vi vakna
lindade i spår och myter
vid stigen under murgrönstunga grenar
är vi rådjur på galgbergets krön
ännu druckna på löften




Fri vers av Grävling
Läst 524 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-09-24 12:59



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Stämningsfyllt, vackert!
2020-09-25

  Ulf Carlsson VIP
Finkänslig och balanserad komposition med en blandning av stigande och fallande rytm.
Grodperspektivet från "gräsens knivbladsskimmer" till panoramat på "galgbergets krön" ger en uttrycksfull helhetsbild av levnadsloppet, det redan gångna och det kommande.
2020-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling