Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tolkar "fantasie"


Ett stycke festlighet

Kom Bacchus kom Bacchus
min älskade gud
det är fredag sanna mitt ord

Kom blommor och bin
slå i mera vin
och duka vårt rangliga bord

Vi tutar och kör
med änglakör
idag finns inget slut

Kom stäm min fiol
och sväng på din kjol
ty suckarna vädrar vi ut




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 131 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-25 11:05



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Fick samma känsla som danne, bellman satt och smålog i salongen. G
Du träffar så rätt med musiken till orden i dikten!
2020-10-01

  danne //
C.M Bellman tittar fram igen med ett brett leende , snyggt rimmat i kaptens takt...
2020-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant