Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Otyda

Du skickar sönderklippta brev
som jag ägnar nätter åt att läsa
att lägga i förståeliga rader

en bit av ett kuvert, en tumlängd spetsband
glansen från ett stycke genomsynlig plast
ett ord för sorg och ett för stanna
ett halvt som kan betyda vad vi vill

jag betraktar genom hålet i min hand
tills jag funnit allt utom ditt namn
och släpper papperet i oktobervinden




Fri vers av Grävling
Läst 174 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-09-27 20:59



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väcker många tankar och frågor . . .
2020-10-01

  Kungskobran VIP
Den namnlösa kärlekens bittra omöjlighet
2020-09-28

  Ulf Carlsson VIP
Låter som fragment av postmodern och obegriplig poesi, vars innebörd överlåts till mottagaren.
Tänker också på fundamentalisters läsning av episteltexter, som används för diverse spekulativ argumentation i olika frågor eller som läses som s.k. manna, tumverser, som antas kunna ge riktningsanvisning för stunden.
"Otyda" ger i sin korthet massor av bilder för en sådan som jag!
2020-09-27

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om en sorgesam relation.
2020-09-27

  Daniel_78 VIP
ord för ord
vi fäster dem en grön flanellograf
för att skapa mening.



2020-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling