Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En visit.


Silverfågeln


En silverfågel reser sig som en rymdängel
från de eviga färgerna på en klingande harpa.

Han doppar näbben i ett silverhav
och sträcker ut en droppe därav, för alltid.

Ljudet är skarpt och metalliskt,
bittert biter metallen på tungan.

Sträcker ut det som en längtan
efter kärlek eller död.

En silverfågel hänger som en silverängel under himlavalvet
och stiger tillbaka upp däri, i tystnad.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 350 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-09-28 09:40



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Fantasieggande, med en högstämd stringens; stor applåd.
2020-10-02

  Staffan Nilsson
Snyggt, men jag undrade varför just silver och inte guld.
Så mina tankar gick till nazitysklands projekt Silbervogel som skulle skapa ett snabbt bombflyg som kunde nå ända till USA.

2020-09-29

    lydriket
Blänkande silver.

Du förvaltar det svenska språket väl.
2020-09-29

  den nakna poeten
som vanligt utrycker han sej kungligt Bravo !!!
2020-09-28

  alicja lappalainen VIP
Silver som fågelns och havets stoff och metalliskt ljud gör ett kallt och tungt intryck. Bitter smak på tungan, försvinnande och tystnad tolkar jag som
en ambivalent bild av livserfarenhet både skrämmande och trygg.

2020-09-28

  Ulf Carlsson VIP
Tänker på Gullbergs "Häger på bryggan" med reflektionen "finns det en ordning bortom människans?"
2020-09-28

  siv birgitta.a. VIP
bra tänkt .blir glad att läsa
2020-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen