Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lager på lager av spegelbilder

Handen som håller i pennan
är en speglings hand
den är ett barn utan uppsåt

varje grässtrå har sin egen skugga
och havet tvättar de döda
måsar utan ögon, vinden slätar ut deras fjädrar

tills de är kroppar av blank metall
tills de är bomberna som faller
och groparna som barnen grävt i sanden

den dova leken övergår i dröm
där de går allt längre in mot land
med havsgrå minnen under tungan

i skärningspunkten mellan bläck och vilja,
spegelbilden av en skugga
bär drivved till de avlägsna eldarna




Fri vers av Grävling
Läst 145 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-09-28 11:45



Bookmark and Share


    Aqabryn
Fint uttryckt.
2020-09-28

  Ulf Carlsson VIP
Så känner jag det, när jag drabbas av skrivtorka!
2020-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling