Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I sista minuten!

Mats märkte att han hade tappat bort någonting
Glömt bort någonting, fundersam som han var
Och det är då som han plötsligt kommer på
att han ska vara hos tandläkaren klockan två
då han får så bråttom så
För klockan är redan kvart i två
Och kommer han inte i tid så får han lov att betala
tiden ändå
Vilket han helst inte vill göra då han inte är någon
miljonär
Så nu var han tvungen att stressa om han skulle
kunna hinna i tid
Vad väntar du på, säger en god ängel på hans
vänstra axel
Skynda på
Tjatar och manar på honom
Ta på dig skorna och stick nu då

På hans högra axel sitter en lat liten jäkel till ängel
som säger
Äh, ta det lite lugnt
Det går flera tåg eller du lär ändå inte hinna
Du kan lika bra boka om tiden och betala böterna
Varför göra det idag, det du kan göra imorgon?

Matte ger då den lilla jäkeln den enkla förklaringen
att han har tandvärk och måste gå
Komma dit i tid
Vilket han gör också i den sista minuten anfådd
som han nu har blivit
Pust stön stånk
Jag hann
Så där hade jag tur...

I sista minuten!

Ken Cassel
3/10-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-03 11:40



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
De små jäklarna försöker....
situationen känns väl igen!
2020-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel