Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt förtrollande väsen




Jag svävar fram utan yttre hjälp i skogen
du är än här, än där
du doftar mig fram till dig
med dina tusenåriga kvinnosafter

jag finner dig bredbent
som gud skapat dig
sittandes på en stubbe
med ditt långa, tjocka, gyllene hår
fallandes ned över ditt fagra anlete
med en uråldrig harpa mellan dina vader

din smäktande musik
ljuder du fram med ord om oss
gjorda för kärlek

jag lyfter din hand
jag lyfter hela dig
vi flyger fram
mellan skogens breda stammar,
landar i en soldränkt dunge

på en torrlagd mosse
i grönaste mossa
älskar vi varann

nu väller sagoharpans lagrade toner
fram ur dina vackraste bröst,
örnar, ugglor och fink
ur ditt varmaste sköte

jag tröttnar aldrig att se, att lyssna, att känna,
att dirigera,
ackompanjera:
ju mer, ju mer
jag ger och får,
du får och ger

vi skapar oss på nytt
på nytt
och åter
på nytt

vi är människa
vi är djur
vi är natur

vi lever
nu
lever vi.









Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-03 16:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett nytt konstverk
Febrigt och oändligt
Varmt
2020-10-07

  Johan Strömstedt
En vacker vuxensaga. Man kan känna och höra nyansernas skiftningar.
Det finns en stark närvaro i texten.
2020-10-06

  kerstin skriver VIP
fint, särskilt det där i mossan
2020-10-04

  alicja lappalainen VIP
En vacker livsbejakande dikt, påminner om den franske poeten Stephané Mallarmés symboliska poem "En fauns eftermiddag". Här hörs också Debussys symfoniska verk Prélude à l'après-midi d'un faune.
2020-10-03

    Lena Staaf VIP
Trolsk kärlek, brusande, berusande.
2020-10-03

  AiA Maria den fria
Urkraft!

Berörande!

”Vi skapar oss på nytt o åter på nytt o ...”

Himmel efter himmel efter...i naturligt flöde

Tack!

Tack!
2020-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP