Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon är, i väntan på regnet

Och hon som är

ser regnet komma

som ryttarhärens gråmyller

över söderns bergskammar

en gång för länge sedan

 

och hon tänder elden

i spiselvrån

och hänger kitteln

på sin krok ovan elden

för att få värme i huset

 

hon sätter sommarens

sista blommor

i en kruka med vatten

mitt på bordet

med helgdagsduken

 

och slår sig ner på stolen

för att se på lågorna

 

 

Snart knackar dropparna

på takets tjärade spån

och allt är redo för den

som aldrig kommer




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-10-04 08:58



Bookmark and Share


  DominiQueen
Så vemodigt vacker
Du målar med bakgrund med antika bilder, i känslor som känns tidlösa.

2020-10-16

  stormengudrun VIP
Som en resa i tiden...fin!
2020-10-06

  Kungskobran VIP
Ensamheten speglas i dikten
fint
2020-10-04

    ej medlem längre
Slutraderna visar vägen till både stor kärlek och vemod

vacker gestaltning
2020-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP