Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur kastanjernas skal

Dröm om svanvita juninätter
om kallt järn och kvalmigt blod
om att byta ut alla ord mot blickar

lev sönder natten, ät dess innanmäte
ett snitt i skuggråa stammar
en hålighet där hjärtat skulle sitta

när vi ser de öppna fälten
söker våra ögon alltid efter harar
– vita skymtar
som försvinner i skogsbrynets famn

och någonstans börjar löven gulna
om hösten, i dagar innan det syns på utsidan
det finns ingen gräns, bara förtätning
av den redan pågående döden




Fri vers av Grävling
Läst 184 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-06 12:26



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Starkt och vackert !
2020-10-07

    ej medlem längre
Dina ord är som nattens frukter, saftiga, mogna nog att falla, med en föraning om förgänglighet och föruttnelse. Så fantastiskt vackert har det nog inte skrivits sedan Stagnelius.
2020-10-06

  Rafmagn VIP
Helt sagolik!
2020-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling