Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den långa flykten

Nu är det dags
himmelen är klar
dags för resan
till fjärran land
en del är rädda
det kan jag förstå
vi tar det lugnt
flyger tillsammans

Min roll är ledare
den som bestämmer
utan någon karta
navigerar vi rätt
vi samlas på fältet
ställer upp på led
jag anför täten
och ni andra följer

En plog över himlen
sådan är bilden
när vi lämnar hösten
resan mot värmen
vi seglar tillsammans
färd över raviner
längs bergskammar
vila på en strand

Vi reser i regnrusk
där solen står högt
och stormarna går
en del har det svårt
när orken tryter
de unga är otåliga
vill snabbt komma dit
till stranden i söder

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 287 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-10-13 06:56



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert och målande diktat om flyttfåglarnas färd från vårt land.
2020-10-14

  Blomma-Stjärna VIP
flyttfågeldikt
med fint flyt
- tack för den!
2020-10-13

  StinaJ VIP
Vackert om fåglarnas strapatsrika flyttt till vär,en i söder. Tids nog återvänder de och våren är här igen.
2020-10-13

  bibbi ahrnstedt
Fint diktat, kan nästan se fågelsträcket och känna dess vilja och kraft
2020-10-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Fåglar kan flyga
non-stop utan att
vila, deras hjärnor
fungerar så att en
hjärnhalva kan
jobba när den
andra sover...
Vilken fördel!
Även texten
tack för den
fågelåkturen!

2020-10-13

    Lena Staaf VIP
I din dikt får vi följa med och leva oss in i fåglarnas tillvaro, kraftansamlingen inför den långa resan.
2020-10-13

  Lena K Nilsson VIP
Fint om fåglarnas flytt!
2020-10-13

  Sparvögat VIP
Så vackra ord om fåglarnas flytt...
2020-10-13

  Eva Langrath VIP
Fin beskrivning . Jag ser framför mig Vildgässens flytt.
2020-10-13

  Öknens Ros VIP
Alltid lika fascinerande se alla fågelstreck på väg mot Söder. Bra beskrivet.
2020-10-13

  Maria Sundelin VIP
Fågelflockarna färgar himlen gråsvart vissa dagar
2020-10-13

  Elaine.S VIP
Och där nedanför står jag och gläds över synen samtidigt som det dyker upp en känsla av att förlora en tid som gått blandat med tacksamhet över att få vara med om ännu en höst på jorden. Spännande skrivet ur ett annat perspektiv, jag tror att det är precis så där de tänker.. det känns så i alla fall genom dina ord .
2020-10-13

  Feliaxel VIP
Alla dessa fantastiska flyttfåglar som man ser nu
2020-10-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO