Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns saker som inte kan köpas utan måste upplevas


 

Myren är balsam för dina fötter 
även om gången gör dig trötter
Inandas du där ljuvliga dofter
ser hjortronens blänkande härliga färger


Norrlands guld
ger dig ingen baksmälla som skuld
Den helar alla dina organ
och ger dig en bättre morgondag


Ett och annat stick
från mygg, knott och annat skit
Det får man stå ut med
utan att bli vred


För ingenting är perfekt
men fåglarna behöver mat de med
Så säg inte att det är en norrländsk defekt
då bevisar du bara ditt låga intellekt


Och hittar du en björn
förstår vi ditt oroliga stön
Men när naturen lever
så är björnen ingen feber


Håll dig bara på behövligt avstånd
Corona är lättare att få som ofrivilligt lån
I staden är smittan allt för lätt att hitta
men i naturen lever vi för att titta


Lyssna känna
beundra
Njuta
och lukta


Om vi lär oss att leva
i samförstånd med naturens kvarleva
Så mår världen bättre
till och med du om du passerar naturens entré






Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-08 16:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP