Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rusningstid

Klockan är halv åtta en fredagsmorgon
Ingen lugn och ro och ingen frid
För nu är det bråttom
För överallt är det människor som går eller springer
eller kör kors och tvärs på vägar och gator och torg
till sina jobb då en ska hit och en ska dit
Och som vanligt är de flesta av dem ute i sista stund
då de måste stressa för att komma i tid
Och som alltid är det krig om de bästa sittplatserna
på tunnelbanan
För det är ju först till kvarn som gäller
Den som får mala
Sitta ner
Den som sen kan sitta där och blippa på sin mobil
eller läsa morgonens DN lite tyst för sig själv
Lite ifred
Vilket de flesta av dem som sitter ner gör
Så det slår aldrig fel då allting är sig likt i rusningstid
Ingen riktig frid och ingen som riktigt ler ännu
då människorna ännu är alldeles för trötta för det
Har väl inte vaknat till liv riktigt ännu då det vart
sent igår
Som vanligt...

Ken Cassel
9/10-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-09 13:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel