Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortdrömda

Gryningen brer ut sig som en trådig mantel
över strandens korsstygnsmönster
ett delta av ärr längs klippornas ryggar
silhuetter av bleknande fjädrar

vi kammar himlens päls, kramar vattnet
ur morgonens toviga hår
måsarna lyfter horisonten ur havet
med näbbarna fyllda av stråkar

hur allting skimrar efter nattens köld
glasen täckta av ormbunksblad av frost
och sprickorna där drömmen flyter in
som en viskande dimma

det här är glömskans alkemi
våra minnen till havsglas och guld
en bräcklig notskrift ur din öppna hand
att hälla i timglasets kupa




Fri vers av Grävling
Läst 155 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-14 18:52



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Som alltid, underbar läsning !
2020-10-16

  Lustverket VIP
Ett delta av ärr - att kamma himlens päls - glömskans alkemi - jag älskar dina ordbilder, jag går vilse i dem, vill stanna i dem, de ger mig substans när jag själv inte har det. Snyggt.
2020-10-16

  Bjarne Nordbö
Läst dig en del senaste dagarna. Hur du lyckas med att använda naturens element så fantastiskt nära. Tack.
2020-10-14

  Kungskobran VIP
Underbart fint
2020-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling