Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till skillnad från det andra jag har postat är denna dikt inte kopplad till sagor och dikter från Ed


Imorgon blir jag bättre

Det här är det sista glaset jag dricker
Det här är min sista snus
Det här är den sista planen som spricker
Det här är mitt sista rus

Det här är det första steget jag tar
Det här är min första dag
Det här är den första lönen jag spar
Det här är mitt första jag

Jag lovar vid allt dyrt och heligt
Att det är slut på synd och last
Jag lovar, den här gången för evigt
Att vid löftet, så håller jag fast

Imorgon så går jag från ömkan till rening
Enligt en urgammal ritual
Vars former har ändrats, inte dess mening
Jag ska renas genom kval

Det här är stunden då jag rannsakar
Det här är stunden för bedrägeri
Det här är stunden då jag försakar
Det här är stunden för att bli fri
.
Det här är tiden då jag öppnar påsen
Det här är tiden för att korka ur
Det här är tiden då jag klipper låsen
Det här är tiden för att ta en lur
.
Från elden till askan, om och om igen
Det omvändas behag
Att veta att slutet kan komma än
Och att alla laster, är också jag.




Bunden vers av Rostochbuskspel
Läst 120 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-16 12:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fina rim, de sitter verkligen där de ska, själva dikten i sig är talande, naket och känns ärligt, denna bokmärker jag för det är så igenkännande och jag önskar att jag hade skrivit den dikten!!!
2020-11-03

  lodjuret/seglare VIP
Fina rim
2020-10-17

  siv birgitta.a. VIP
bra att läsa
2020-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Rostochbuskspel
Rostochbuskspel