Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dialekt-kväde

 

Åkte i tåget
på väg hem
till Dalarna
bredvid satt
en dam som
varit i Nora

hon talande
sade bott iii
Närkes Kiiil
nu Liiindebo
hoppade sen
av på Flen C

från Laxå åt
Arnö jag hör
e blir som iii
prova byt ut
i fettsugning
hör så fräckt

via landskap
gränslöst uti
gnällbältelän
i dialektuttal
unikt får låta

skall bevaras

men i Örebro
lyss man som
av rikssvensk
i alla fall däri
Hertige Karls
Allé på väster









Fri vers (Fri form) av Bodingen VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-22 19:41



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Snillrikt ordat!
Och jag tänker
Kan en dialekt
Vara ursprungs
Språket? ;)
2020-11-03

  Loppan på Gotland
Mycket noga med iiiiiina för oss ifra Liiinde =0)
2020-10-27

    Sefarge VIP
Stilfull dialektalisk
Ord uttals-resa
;)

2020-10-23

  Öknens Ros VIP
Humoristiskt om dialekter, småfräckt om e byts om till i. Själv har jag Sveriges vackraste dialekt, östgötskan. ;))
2020-10-23

    Lena Staaf VIP
Härligt med dialekter som du lyfter fram humoristiskt.
Hos mig går en dialektgräns mellan Björnlunda och Stjärnhov, det skiljer en mil geografiskt men uttalmässigt en avgrund. Åtminstone beträffande infödda.
2020-10-22

  Horace
Mycket roligt!
På dessa orter
och däremellan
gäller att tiga
är guld, med
tungan rätt i
mun

Tack
2020-10-22

  överlevaren VIP
Lärorik språkresa.....
2020-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP