Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den omvända tesen av ... Vad som kan brukas kan också missbrukas ...


Nästintill allt som kan missbrukas ...

... kan med lite fantasi
vilja och investerad energi
också tillämpas
direkt eller indirekt
för att saker och ting
i slutändan ska 
kunna resultera i
någonting som är positivt ...

Visst finns det som
rubriken så ock antyder
ett och annat undantag
men ...

... efter att ha ägnat
en ansenlig del av mitt liv
till att omvandla det
som ofta betraktas som negativt
till något som är mer positivt
och då först och inte minst
någonting mer konstruktivt ...

...vet jag att även dessa få
undantag i sig
oftast blott behöver lite mer
tid för man ska kunna finna ut
hur det ska bli möjligt  till
att även det allra mest 
svåra, negativa och ofta destruktiva
kunna förändra och omvandla
till någonting mer 
positivt lockande, inspirerande
och jämväl så ock konstruktivt

Lösningarna är ej
alltid sådana att de
ens är i närheten av
att konventionerna följa

Det finns det
ingen som helst 
anledning att dölja

Men när det väl
lyckas till slut
är min erfarenhet
att lösningen i sig
har en förmåga
att om än efter
mycken protest
och inte så liten plåga
från de som allra mest
håller på det konventionella
och som sätter allt annat i fråga

likväl blir till
någonting alldeles speciellt
vilket även de allra största
motståndarna till slut
lyckas finna ett sätt för att
kunna definiera det hela som
någonting som åtminstone
ser konventionellt ut ...

Det är dock på intet sätt
någonting som är alltför lätt
Men så är ju heller ej
livet i sig
för vare sig någon annan
dig eller mig ...

 

 

 

 

 

_________________________

Tidigare publicerad här i juli 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-23 19:02



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...fint...
2020-11-10

  Kungskobran VIP
Vallmo missbrukas lätt
och på livet sätter sprätt
2020-10-23

  flygia
Äkta positivt. Inte hurtigt, lättköpt, inställsamt...
2020-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP