Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omkrets

Drick regnvattnet ur rännan
vrid ur molnen som en solgrå trasa
jag blöder så försiktigt mot din varma hud
det finns bilder där dina ögon saknas
där sömnen slutit sig om din mun

lämna rykande kastanjer längs gatorna
stick frusna händer i en hålighet i väggen
skrapandet av mössens tänder
mot insidan av din arm
den rakbladsskarpa hungern

att hastigt försaka allt levande varmt
att hålla sönder andetagen
det finns dödsriken inom oss
det finns grönskande länder
med gränserna lindade till nystan




Fri vers av Grävling
Läst 140 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-24 21:00



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Precis exakt varje rad bjuder på ett delgivande, att känna och begrunda. Ett berättande som får mig dra efter andan. Hudlöst, svidande och berörande med poetiska rader som väcker min längtan att läsa vidare. Sådär som det ska kännas när bra rader breder ut sig.
Känner att jag vill framhålla några rader lite extra.
"Drick regnvatten ur rännan vrid ur molnen som en solgrå trasa"
2020-10-25

    Lena Staaf VIP
Vi har både livet och döden inom oss. Starka bilder.
2020-10-25

  danne //
Verkligen hård och grym på något sätt ..
Men så är ju mycket i vårt verkliga liv med ... visst först inte vad jag kände eller kände att det redan fanns tankar om döden idag ... där mina tankar är hos någon helt annan ikväll... äsch..

Det är alla fall en berörande text igen.. Grävling
2020-10-24

  Ulf Carlsson VIP
Döden som livets sömnapné. Suggestiva bilder av en dubbel verklighet.
2020-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling