Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
från minnesbank


Morgonresan Meditativt

 

ett djupt andetag

 

dyker ner

i svartaste tjärn

svalkan som omfamnar

slöjor av tagel

som släpper

i sina fästen

från min rygg

en efter en

sjunker i djupet

mörker blandas

med ljus

mörkerljus glittrande

som små färgexplosioner

när allting vänder

och slöjorna

försvinner som sjögräs

i en vattenvirvel

och jag stiger

mot rent ljus

fötterna når botten

ett steg i taget

stranden

hemkänslan

det röda huset

doften av örter

synen av dig

med din korg

i skogsbrynet

här har allting hänt

det fortsätter

att hända

bygget av friden

mitt växthus

sätter mig

på trappan

tänker tillbaka

hur det var

innan allting

tog sin början

hur tavlan var tom

när allting var nytt

när första

penseldraget

fann sin duk

när huset fann

sin form

trädgården 

med sina grödor

och du

som kom

från någonstans

och satte 

kött på ordet

som gör

att jag

har hittat

hem




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 195 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-29 07:39



Bookmark and Share


  Feminaz
Väldigt intressant text, djuplodande. Fin
2020-10-31

  Eva Langrath VIP
Vacker text
2020-10-30

  AiA Maria den fria
Tack för delat djupt andetag!

Njut dagen!
2020-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö