Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självporträttet!

En bild som tagen ur historieböckerna där hon speglar
sig själv i vattenbrynet med ansiktet nedåt
Och då hon kan se den blåa himmelen som lyser upp
så vackert bakom henne och gör hela hennes tillvaro
Vilket ger henne perspektiv på sitt liv som människa
Om hon är något fragmatisk eller bara är den hon är
Vilket hon själv vill påstå att hon är
Ett stilleben med lårena brett isär, så full med lust
och begär när konstnären vant drar sina penseldrag
och försöker fånga upp hela hennes karaktär
Vilket han lyckas med
För verket har nu blivit till ett självporträtt som väggen
hennes numera stolt bär upp
Och nog är hon vacker allt och minst lika tuff...

Självporträttet!

Ken Cassel
30/10-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-30 10:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel