Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strawberry Daiquiri

STRAWBERRY DAIQUIRI

4-10 färska jordgubbar
6 cl ljus rom
3 cl saft från lime
1-3 cl sockerlag av råsocker
ca 1/5 dl krossad is

Kör i mixer
häll upp i glas
och dekorera med jordgubbar

Sitter här på morgonen och kollar i en drinkbok
som jag fått i present på min födelsedag.
Tro det eller inte, men nästa år i augusti blir jag
pensionär, (fasen vad tiden har gått fort)
och jag har redan börjat planera vad jag skall
bjuda på, och fastnade för denna som välkomst-
drink, och naturligtvis en variant som är alkoholfri.

Tänkte bjuda hela familjen, fyra barn med respektive,
sju barnbarn och sen några av mina fina närmaste vänner.
Maten blir en senare fråga, eftersom många är gluten
och laktosintoleranta, men jag skall efterforska noga vad
det ska bli för förrätt, huvudrätt och efterrätt, samt tårta
till kaffet. Ja stort och mycket ska det vara denna dag,
sen får jag väl leva resten av året på stekt havregrynsgröt.

Men det är det värt, för detta är för mig en slutpunkt
i mitt liv där jag sedan behöver välja om jag skall fortsätta
på den gamla väl upptrampade stigen i livet, eller ta ett
steg in på en alldeles ny och oupptrampad stig, som kan
leda mig på vilda äventyr, eller en lugn och skön tillvaro,
men jag känner att något finns där bakom skogen,
och det mina vänner är det jag vill söka och hitta.





Övriga genrer (Kåseri) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-03 09:24



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Vilken fin och positiv början, och hela texten igenom lyser hopp! Tack!
2020-11-03

  Öknens Ros VIP
Optimismen flödar i denna text.
2020-11-03
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP