Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lever och bor i en liten låda

då vemsomhelst får komma in och hälsa på mig
eller titta in i de små hålen på sidorna och mig beskåda
Jo, jag vet att jag är lite trångbodd just nu
Men vad gör det då jag har någonstans att bo
där jag kan både vila och sova

Jo, jag lever och bor i en liten låda
Inte mycket större än en flyttkartong
För den är gjord av papp, så att man kan fälla ihop den
på en och samma gång, då den är bra mycket lättare
att kunna bära än på ett helt hus
För när man lever i en flyttkartong så som jag gör
måste man flytta ganska ofta
För det brukar inte dröja länge innan polisen kommer
för att spotta och svära, då de tycker att jag är som
en liten råtta
Då de tror att jag bara håller på med en massor av bus
Någon som de genast vill bli av med från offentliga platser
Och oss emellan, då jag kan bli lite sur..
:(

Jag lever och bor i en liten låda!

Ken Cassel
6/11-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 114 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-06 03:27



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
ja det måste vara skönt fri från alt .
ibland önskar man att man vore en fågel
2020-11-06

  angela Täubert fd Jansson VIP
Detta är vardagen för många därute. Du beskriver det väldigt bra, spec meningen "någon de genast vill bli av med från offentliga platser".
Det gör ont i mitt hjärta att läsa då jag arbetat och arbetar som volontär med hemlösa i Sthlm och Uppsala sen 6 år tillbaks.
2020-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel