Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögn.

Året lutade åt höst, vintern var ett löfte som lämnat dina läppar.
Lögn.
Din kropp ångade av värme, var du varm eller var världen kall.
Lögn.

Du smakade dyraste tvålen, huden var röd där du skrubbat dig ren.
Tvättat dig ren från lögn och söta shoots.
Dina hårstrån smittar ner min lägenhet.

Älven var bred, där jag gick ut i vattnet.
Flyter jag eller sjunker jag.
Vattnet och fiskarna får bestämma nu.

Isen målade rosor på insidan av mina fönster.
Vintern kom, din lögn låg som trasmattorna på golvet.

Jag dammsuger, men ditt hår har klistrat sig fast.




Fri vers av kalle ankus
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-07 18:17



Bookmark and Share


  Monica Lindgren


Säger mycket mellan raderna...
2021-04-18

  Monica Lindgren


Säger mycket mellan raderna...
2021-04-18
  > Nästa text
< Föregående

kalle ankus
kalle ankus