Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


Ack Värmland

 

Du är klarälvdalens djupa skog
där nattens älvor dansat skönt
Du är Mårbackas skira drottning
som för sina ord har blivit prisbelönt

Du var en gång I2:s stolta soldater
som då försvarade vårt land
Du är Vänerns vackra stränder
med allt från våta klippor till vit sand

Du är de snöhöljda backarna i Branäs
där skidorna och kälkarna får fart
Du är den glada sola där i Karlstad
som ju alltid skiner så underbart

Du är Ransäterstämmans musik
som stäms upp i midsommartid
Du är stjärnan över Klarälven
då när som vårfloden är så strid

Du är Segerstads vackra skärgård
där i en sommargrynings blänk
Du är mannen invid Sandgrundsbron
som i natten sover på sin bänk

Du är broarna från fastlandet
på väg mot Vänerns Hammarö
Du är de grå vargarna i skogarna
som smyger runt vid någon sjö

Du är mystiken där i Fryksdalen
i Selma Lagerlöfs litterära värld
Du är båten som från Kristinehamn
sttävande ut mot skärgårdens fjärd

Du är bordet där på Kungsgatan
en ljum och vacker sommarkväll
Du var korven ifrån Värmlandschark
som hade en smak så speciell

Du gamla träkåkar på Älvgatan
där mitt i Karlstads stolta stad
Du är laget ifrån Degerfors
en tradition som gör dig glad

Du är laxen från Lillängshamnen
som äts till vardag och till fest
Du är laget ifrån Färjestad
det lag som faktiskt vunnit allra mest

Du är de vyerna så vackra
från Höljesdammens rand
Du är kaffet köpt i Säffle
en kopp Löfbergs i din hand

Du är kanalen där i Haga
där sommartid en båtbuss slussas fram
Du är järnverket i Hagfors
som fostrat mången man

Du är han Elis ifrån Taserud
som många skrönor skrivits om
Du är Gustav Fröding och Ferlin
som just om Värmland skrev en gång

Ja du är det Värmland som vi älskar
där vi vill leva, där vi vill bo
Så ack Värmland du sköna
det är du som ger oss hopp och tro

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-10 10:14



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Värmland det skönaste landskap av alla.


Fint skildrat
2020-11-11

  Sparvögat VIP
Värmland har en säregen skönhet ...
De vackra Frykensjöarna har jag länge velat besöka.
En vacker hyllning till mystikens landskap!
2020-11-10

  Solstrale VIP
Ljuvlig läsning och att få höra till ert landskap är viktigt!

2020-11-10

  ULJO
Så fin hyllning till ett fint landskap
2020-11-10

  Öknens Ros VIP
Härlig hyllning till Värmland!
2020-11-10
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP