Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Avsteg ur verkligheten. .."




Generaler ansamlas i rummet
vid
det runda bordet av betydelse

Drömmaren drömmer
I sin lägenhet fylld med
Överblivna skrivelser

Och en humla trummar
förtvivlat instängd
mot en fönsterruta

Generalerna har bestämt sig.
Från olika håll flyger raketer
med olika sprängverkan iväg

Träffar Drömmarens byggnad
Flera drömmar bryts isär
Finns inte mer

Strukturer kollapsar och
Missbedömningar blir
Nedtystade

En humla flyger befriad
Ut
mellan krossat blodigt glas

In mot drömmen som
Fortfarande överlever

Och aldrig kan dö

Hur många explosioner
Generaler än exakt skickar
Iväg mot det abstrakta


För att försöka utplåna
Det icke önskvärda

Som alltid har en förmåga
Att irriterande leva vidare


Som den närmre 40 åriga
Paddhonan som släpper
sin romsträng till unga

Hannar's upphetsande
kväkande i den vackra
Parkdammen strax ned
-anför Generalernas
Betongbyggnad

När de kliver in i sina
fordon till vaktstyrkors
honnör efter avklarat
Mötesbeslut. ..

Medans jordklotet
Redan har hunnit.

Föda fram några
ostyriga drömmar
till

Under fullmånens
ljumma sken. ..


Och ingenting vet
vad allting betyder

Mellan hat kärlek
och svek. ..







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-17 00:32



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra diktat om hoppet som överlever trots allt elände i världen. Hoppet får aldrig överges.
2020-11-17

    Lena Staaf VIP
Så fin dikt med hopp om att livsmod och överlevnad ändå ska ta sig fram ur de blodiga spillrorna av generalernas härjningar.
2020-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP