Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyckleri

Att vara fast i en ideologi eller en tro,
för att man är rädd för konsekvenserna
är i mina ögon hyckleri.
Ska man låta sådant ha en framträdande
del i ens liv,
bör det vara för att ideologin eller tron ger
ett starkt fundament och en säkerhet i livet.
Att försöka leva sitt liv som man känner och älskar,
för att sedan känna att man "brutit" mot vissa regler
eller principer i ens ideologi eller tro,
och detta bidrar till ett ständigt dåligt samvete,
då är man ute i "ogjort väder"
antingen så lägger man sitt liv i trons och ideologins
händer eller också lämnar man den och lever
ett liv där man får vara och bestämma över sig själv.

Detta mina vänner är vad jag känner och tror efter
egen livserfarenhet och dåligt samvete i över 30 år.
Låt er inte luras in i något som egentligen inte
är det ni vill i era liv, undersök noga, smaka på
ideologin eller tron, men bli inte en anhängare om du
känner det minsta olust eller motstånd,
låt ingen/inga andras tro eller ideologi bestämma
er väg eller hur ni skall leva.
Naturligtvis ska man leva med och enligt dessa om man
känner och litar på dessa till 100 procent, då är det
en lätt väg och ger tillfredsställelse i livet.
Men vi måste leva och finnas till i det liv vi själva älskar
och finner kraften i.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-22 12:11



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Frihet är, enligt min mening, ett måste.
Utan det bästa ting, verklig frihet och inte krystade påståenden om frihet att välja om man inte har medel att nå sånt mål. Så frihet är allt utan förtryck, vilseledande och nån slags påtryckningsmekanism.
2020-11-27

  Solstrale VIP
Mycket gott att tänka på! Bra skrivet!
2020-11-24

    ej medlem längre
Det är viktigt att harmoni uppstår i livet. Att få allt att fungera ihop. Att vara äkta.
2020-11-23
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP