Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En redigerad historia ifrån arkivet


Jag vill alltid tro på att det goda vinner i längden

Att man alltid försöker att vara ödmjuk och snäll
och respekterar varandras olikheter
Att man ska kunna klara av att behärska sig även om
man många gånger känner sig förbannad och vill ge
någon en fet smäll
Att kunna hålla tillbaka alla sina vilda hästar och istället
stå där helt iskall med tankar som
Visst är du ful men mig skrämmer du inte i första taget
bara så att du vet
Och varför då, undrar du, ondskan själv
då jag svarar dig
Jo, på grund av att jag är god och vet att jag då har rätten
på min sida
Så du ondskan måste nog ta fram dina starkaste vapen
för att få mig att börja lida eller få mig att börja lipa

Jag vill tro att det onda är inget bra, ingenting att ha
För alla de som går runt och muckar gräl med sina
medmänniskor gör ju inte den endaste människa glad
Ja, så sån vill i alla fall inte jag någonsin bli
Nä, jag vill bara kunna skratta och vara glad med mina
medmänniskor som visar varann den största respekt
som en vacker melodi
Ja, det tycker jag låter helt underbart och mycket bra
hihihi..

Jag vill alltid tro på att det goda vinner i längden!

Ken Cassel
23/11-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-23 16:04



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fint diktat om onskan som kan besegras
2020-11-26

  Solstrale VIP
Ja klart det goda blåser bort det onda, se bara i de tre små grisarna, vargen puttsväck! :) trevliga rader, med del ande glädje godhet får vi dubbelt tillbaka! :)
2020-11-24

  Öknens Ros VIP
En tro jag delar 100 % med dig, det goda vinner alltid (nästan l alla fall).
2020-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel