Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet glider långsamt bort

 

Livet glider långsamt bort
det var en dröm Borta
är alla människorna

Förtvivlan väller upp inom mig
som om slutligen fördämningarna har gett efter
denna regniga november Som om isoleringen har börjat läcka

lergrått flödvatten trycks upp i golvspringorna
dränker mattorna
mitt golv speglas under ett hav
jag går med våta fötter genom tomma rum
och hela tiden glider livet bort

Uppvaknandet är mardrömmen
Jag vill få sova djupt och länge nu




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 301 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-30 01:35



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Levande gestaltning av ödsligheten och instängdheten i den tid vi befinner oss.
2021-02-08

  Larz Gustafsson VIP
"Sakta lägger båten ut från land", som Mikael Wiehe sjunger i sin version av Dylans "It's All Over Now, Baby Blue".

Själv är jag inte längre rädd för döden. Jesus har befriat mig från den rädslan.
Jag vet att jag är på väg till himlen.
Det har Han ombesörjt.

Jag vill uppmuntra dig att lägga ditt liv i Hans händer. Han vill dig väl.
2020-12-03

    Lena Staaf VIP
Fina bildet om ödslighet och livsleda.
2020-12-03

    ej medlem längre
livet glider långsamt bort
och jag tänker
känner - på
ord
som ett sökande efter ord
ord att gå torrskodd på
ord som utmanar rädslan
olusten
ord som dans
som stegen genom rummen
törs jag säga
livlinor av ord
törs jag säga
medvetenhet och styrka
i orden
som bär
och får allt att sväva

och jag fyller i
med livslusten motståndsrörelsen
kampkraften i längtans lustliv nu
ser upptäckaren sökaren
inte tvivlaren

tron på tillvaron
tron på närvaron
härvaron

för perspektiven ledde oss hit
dit

in i sömnen
ut ur sömnen

och alla danser som ska komma
all den tid som finns
inget är som förändring
för den
den är alltid där och här
samtidigt

tack för en inspirerande text Måna
2020-12-01

  Kungskobran VIP
Fint om livets ödslighet
2020-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger