Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hällristningar på himlen

Ditt hår lossnar i buketter
under tranornas avskedsrop
– avklippta stjälkar av brudborste, tistlar
kvistar av sly
vävda till bågnande stängsel

där gruset flockats till landsvägskorsning
och stjärnhopar av gnistrande kvarts
där lukten av fuktigt trä; sot av fnöskticka och kistor
stiger som eldflugor ur det toviga gräset

är du minnet av en skälvande sol
som förskansat sig i himlens bur

smaken av somrarnas kvartsvita nätter
där vi i tystnad plockade gråbo och malört
silverblad, doftande händer

sju sorters diken
och strimmor av åldrande
järn och kristall




Fri vers av Grävling
Läst 163 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-12-02 21:07



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
första stycket
räcker ut sin rena hand och det blir fint att följa
texten.
2020-12-11

  Lustverket VIP
Pang! och så den avslutningen. Fint
2020-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling