Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nödrimstango

Måndag morgon
för en liten flicka
vinet hon drack
har gett lite hicka
skyll dig själv då
sa hennes far
du skulle undvikit
helgkvällens bar

Tomten med säcken
nedför backen
och fort ska det gå
kallt om nacken
välter i kurvan
krock med en gran
sårad på benet
sjuktaxin till stan

Soldaten vid gränsen
hungrig utan mat
fullt radikaliserande
för sitt kalifat
höger om marsch
i livremmen gevär
en förödande tillvaro
krigets sfär

Rimstugan vid jul
och gröt på spisen
rymde från ugnen
gjorde han grisen
knäckande tillvaro
med tång och nöt
kanel och socker
smaken extra söt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 361 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-26 09:17



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Innehållet i texterna är och bra
och rimmen sitter där dom ska.
2024-01-26

  Blomma-Stjärna VIP
roligt rimmad och rytmad
- olycksfåglar i knäckande tillvaro
2024-01-26

  Kungskobran VIP
Rimmen funkar bra
låter som det ska
det tycker ja
2024-01-26

  Maria Sundelin VIP
Ibland blir det lite nödrim
2024-01-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO