Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Få luft

Är det här ett språk:
andningsbubblorna som stiger
som en rysning i sträva fjäll och hudar;
dessa vita, behandskade händer
och förtäckta ansikten,
kanske leendet långt där inne
som ett rikt mycel under ytan,
en organism, ett brottstycke av varat –
och om vi förgås utan att tänka,
bara notera: hur norrskenet väller över himlen,
där vi står i jordens skugga – välvd, ofantlig
riktas den som mörkret från en lykta
mot vintergatans mitt




Fri vers av Grävling
Läst 198 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-12-05 20:58



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Tacksamhetens språk över undret att få finnas till en stund på jorden.
2020-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling