Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lägger upp en äldre dikt jag har skrivit här, innan jag raderade mitt äldre medlemsskap, i samma namn jag har nu, i mitt riktiga namn. Hoppas ni gillar den, som jag gör.


En riddares ande


När ditt territorium
angreps av ninjor
och
skadade mig
åkallade du
de tolv Zodiac.



Din aurora
fick änglarna
att upphäva
deras sanktioner
om att låta
min själs timglas
vara en sköld
från demonerna
att härska
över jordriket.



Du byggde
robotar
med superkrafter
till mig;
en dag skulle
de skydda mig
om något hände dig.


Du gav
mig
din yang.

Och
jag gav
dig
min yin.


Människornas vapen
riktades mot dig.
Följde du dharmahjulets
konstellationer
och byggde
Noas Ark.
Du dubbade mig
att bli
Excalibur
och sitta på
din högra sida
av det
runda bordet.





Fri vers av Jessie Hallström
Läst 142 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-08 08:54



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Gillar den!
2020-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Jessie Hallström
Jessie Hallström