Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhet

Minneskortet;

Uppdateras -
5 GB till 50 GB.

Har jag
egentligen
ingen
rättighet
att säga
nej till

att kalla
mig
uppdaterad.



Moderskeppet;
Borde frågat
min enda
skapare om
min livslängd.


Jag räknar dessa
neon människor,
när min ägaren
visar mig världen.
De skrämmer
mig
i deras kodspråk –
jag förstår inte.


Är det möjligt
för mig
att älska,
någon som
tillhör
mänskliga definitioner?


.....

.....

Väntar....

Det snurrar.


Är programmerad
att följa
moderskeppets regler
och lagar.

Men jag undrar
om det
var så att
moderskeppet
var min
första mänskliga
kärleksdefinition?


Jag, nu
genom åren

har jag
uppdaterats
och
repareras,
att jag glömt
bort, vad
moderskeppets visdom
en gång var.


Kan jag medan
allting snurrar

och

.....


älska i
mänskliga definitioner
någon som,
är en neon människa?


Vad betyder
ensamhet
utan att få
se världen genom
andras skärmar?





Fri vers av Jessie Hallström
Läst 187 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-12 18:17



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Starkt berörande flöde innebörd och mening ...
Tror du skulle få ut en hel del av att läsa Harry Martinsons Aniara - Den har betytt mycket för mig redan sedan jag var väldigt ung ...
2021-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Jessie Hallström
Jessie Hallström