Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets helgon



Sanning;

Dra
av
hud
remsorna.
Ett inre
laboratorium –
ett pågående
forskningsprojekt.
Kugghjul,
slangar,
vatten
och glastankar
bundna samman
att skapa
uppbyggnad
av sanningens
lögn –
mänsklig anatomi.




Sanning;

Dödens
insekts krälande
inuti mänsklig hud –
kontrollerande
artificiell intelligens
och tubar
likt tandkräm,
har själen
en smak.
Dess
oändliga
trappor
och hissar
av
diagonala,
horisontala,
lodräta
smärta
efterlyser
inneboende,
bevarande,
och
en flygmaskin –
bortom själens
samsara.



Sanning;

Själens
destinationer.
Rörliga.
Orörliga.
Grönska.
Ruttnande.


Odödlighet
av
själens
karma
av
smärta.



Sanning;

Döden –

livets
helgon.





Fri vers av Jessie Hallström
Läst 104 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-11 14:22



Bookmark and Share


  Peter Vahlersvik
Oändligheten är så bedövande liten... vars innehåll är allt dött och levande..
... där är den gripbar ... i den hypnagoga sfären som länken mellan levande och död ... där helgonen bor...

Vacker, smärtsam och sökande, Din text är i mina ögon..
2020-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Jessie Hallström
Jessie Hallström