Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Datan" kom för sent...

Jag hette Åberg i efternamn som flicka...
Min bästa vän i skolan från första klass
hon hette Inga-Lill Ö...

På den tiden började alltid läxförhöret
i klassen på bokstaven A och frågandet
fortsatte vidare i alfabetet tills det
ringde ut... Och lektionen var slut...

Sällan fröken hann med att fråga oss två...
Å:are och Ö:are... Vi sa ofta kan man inte
börja från slutet någon gång... Men det
gick ju inte an...

För några år sen hade jag en dröm att
jag var i min skolklass igen...

Aberg ropades upp... Jag tänkte är det mitt
namn Aberg... Javisst sa fröken, hon går efter
listan jag är först... Va, sa jag... På dataspråket
fortsatte hon finns inga Å, så nu har Å:et blivit
ett A...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-12 15:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Att Å blev a va ju bra då fick du svara på frågan ida... Vad svaret bliva ... Nej hon med oss icke driva solen är rund som en boll och inte en skiva...
2020-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt