Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


förundran


Svavel


Minnet får vi i
treårsåldern
men jag var nog fyra

letade efter något
längtade efter något
visste inte vad

Kröp upp i skåpet
över fläkten
där låg tändsticksasken

öppnade den
tog ut en tändsticka
och stoppade in den i munnen

Gnagde av det svarta
svavlet
och tuggade på det

det smakade salt och gott

gnagde på några stickor till
sedan var jag nöjd
och la tillbaka asken

Min kropp saknade något
i detta fall svavel
som bygger upp leder och skelett
hud och hår

men hur i hela friden
kunde jag veta som fyraåring
att det jag behövde
fanns på en tändsticka?

Det förundrar mig än idag




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-15 19:50



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Naturens märkligheter
2020-12-16
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP