Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

4 ord = lycka!

Det var en helt vanlig kväll
jag satt i mitt rum
och skrev klart
ett brev...

Dörren min stod
öppen mot hallen
och inifrån köket hör jag hur
radion spelar upp gammal folkmusik
i munter dragspelstakt... Jag hör också
hur mamma fyller på vatten i
kaffepannan... Och pappa kommer
hem, det prasslar till i köket när
han tömmer påsarna med
kaffebröd han köpt på kondiset...

Hela tiden nås jag av deras gemytliga
småprat, i låg ton, ändå helt hörbart för mig...
Så rasslar det till och kaffekoppar och fat
dukas fram...

Nu 65 år senare, sitter jag önskar att jag kunde
få höra deras röster igen och precis då när de
säger det jag aldrig hör mer: - Britt kaffet är klart!
************************************************







Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-16 12:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Minnen dukas fram så fint av dig, som det vackraste porslin och med det godaste bröd... Önskar alla din gåva att kunna måla med orden och dra sig till minnes forna tiders glans!
2020-12-16

  ULJO
Fint att få kunna se tillbaka och minnas.

2020-12-16

    Maria Malm
Fint plocka fram gamla minnen, som kan värma i dessa tider.
2020-12-16

  AiA Maria den fria

Så fint

Minnen skapar också verklighet


Tack!
2020-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt