Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De grå skuggornas dans

Livet levs på ett annat sätt

i diskbänksskåpets dunkel

och längs gångar och i grottor

som passar de små

 

och jag hör tasslet genom väggarna

och anar närheten

i de grå pälsdjurens värld:

morrhårskontinenten

 

de mjuka nosarnas land

där svansarna dansar

för glittrande pepparkornsögon

på Swintopaketens nattklubbsscen

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-17 07:59



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Vilken härlig dikt - jag minns hur jag som barn var livrädd för trollet som bodde i mörkret under diskhon, farligt, farligt... och Du skriver en befriande dikt full av dans och glada ögon. Underfundigt om livet :) Tackar!
2020-12-17

  Kungskobran VIP
Inuti väggarna och i trossbotten finns en annan värld
Fint fångat av dig
2020-12-17

  Sparvögat VIP
Så härligt och levande om de små pälsbeklädda skönheterna...
Tack för detta underbara...
2020-12-17

  Kajan VIP
Levande, originellt och med mycket värme! Att bli glad av; dessutom med passande titel, kan man mer begära?
2020-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP