Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2-in-1. Två texter om välvilja och vänskap.


De små liven/Malen


De små liven

Välvilja.

Jag sitter still och lyssnar
hur i mörkret,
utanför fönstret,
de mjuka malarna
svagt dunsar därpå.
Det blir till
att stå upp med en suck
och släppa in malarna.
Varför skulle jag ogilla dem?
Ty vad gör jag själv
när jag letar efter ljuset
och oförtjänt
släpps in i värmen?

Malen

Medvetande.

I mitt rum
dansar skuggan
tyst mot väggen.
Natten är kylig.
En vit mal runt lågan,
en smalare cirkel
runt omkring.
Vet han, liksom jag,
hur fåfängt
och förgängligt
det här flimret är ?




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 439 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-12-21 07:55



Bookmark and Share


  Sanna i badet VIP
”Vet han, liksom jag,
hur fåfängt
och förgängligt
det här flimret är ?”

Fin slutstrof!
2020-12-25

  AiA Maria den fria

Tack!

Värna
Välvilja
Vänskap
Vackert
Hjärta
ÄR


SOL!



2020-12-22

    Sefarge VIP
I sanning njutbar
Fördjupande
Poesi!
;)
2020-12-21

  alicja lappalainen VIP
ett intressant perspektiv
2020-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen