Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur mycket vi än ser inom oss själva följer vi ur... ovettmedvetetandet... blekna avtryck i vår periferi...


Ur mörkret hörs en röst:-"Varde ljus!

några steg
avtryck bleknar
står still
jorden rotar
andas höst
våren ropar
stumma röster
benmjöls själar
vittrande gravar
gömmer rotar
som stilla står
....
tusen blixtar besöker
söker bleknande steg
ur slitna rotar
som sommaren läker
med vinterns kyla
där snön faller
på sommarens hjässa
och förfäder mässar
via vittrande löv
med rötter av benmjöl
-----
stegar i avslitna fötter
över mörker från nynnande änglar
genom mänskligt träsk som tränger in i porer
porer som sprängs till tusentals blixtar som lyser upp stackatiska skratt
från glömda tidigare liv vilka läcker upp ur träskhålen de avslitna fötterna spränger under flykten från de nynnande änglarnas tilltagande mörker...
----
ett steg
bakåt
faller
mot ljus
och universum ler
när neutrinerna lägger sig till vila...
----
avtryck bleknar

....




Fri vers (Fri form) av Peter Vahlersvik
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-22 18:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik