Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En man utan sin ljusstake

Varför ska jag gå omkring om jag ändå är DÖD inombords. Kan någon berätta det för mig. Kan någon berätta varför rullgardinen inte går att dra upp. Varför gräset bara växer om sommaren. Varför humlor inte har taggar. Berätta för mig varför solen försvinner varje kväll och varför månen är min enda vän.
Varför
är månen
min
enda
vän.

Varför sätter jag allt i halsen. Varför smakar spyor gott. Vad gör gårdsplanen på mörka eftermiddagar.

Var bor du. Varför bor du där. Jag vill inte ha dig där. Var här. Kom hit. Kryp in i mig. Tänd lampan.

Tänd lampan för i helskotta för det är så mörkt
och ensamt
och trist

Vad är en man utan sin ljusstake. Ingenting: exat. Jag är ingenting.




Prosa av Tora A
Läst 93 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-27 00:35



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
du är en suverän ordryttarinna. bra poet.
2020-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Tora A