Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2003


Kärlek

I
sjunger i nätter när han egentligen
inte vågar, sjunger flygande mellan
träden, sjunger
tills hans spräcker lungorna
så galen är näktergalen
så mycket älskar han sin brud

II
Kärleken kan vara som dimman i oktober
och lika skarpt tränga sig in
mellan människornas händer

Jag kände honom som slickade på solen
och döden är aldrig mer
än några uteblivna andetag bort
Då lämnar varandet det grunda köttet

Jag kände honom vars gula fläck
vändes ut och in
han vars blindhet invertera




Övriga genrer av Katasterismi
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-28 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Katasterismi
Katasterismi