Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ämbete

De högsta träden, blindbågen efter en bruten gren
ett fönster av fruset glas
en stum öppning i muren;
murgrönan som med sina känselspröt gräver sig in i den porösa stenen
vittrande marmorskulpturer, svalkan från solfjädrarna, bladen
som kysser dina händer




Fri vers av Grävling
Läst 140 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-28 19:54



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Rubriken leder lätt tanken till ett slags vittrande ledarskap, kanske ett påvligt? Diktens ruinromantiska bild är också (i mina ögon) en reflektion över tidens gång.

2020-12-29

  Nanna X
Kanske borde söka jobb ; )
2020-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling