Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror vi glömmer innebörden i klyschan - Alla andra tänker på sig, det är bara jag som tänker på mig Ingen ursäkt, men likväl förklaring till mitt flöde ...


Tänk hur lite bekräftelse ...

... det behövs ändå
för att man ska
våga sig på
att försöka lite mer
än att blott nöja sig 
med att förlikas med 
det man ser

Bekräftelse på
att man räcker till
och har någons förtroende
för att man klarar av
precis vad än det är
man önskar och  vill

Det är egentligen
det enda vi behöver
för att vi ej blott bara
overksamt ska se på
emedan tiden går

intills dess allt 
redan är för sent
och länge sedan över

... Något som vi
bär med oss 
och sakta bryts ned av
under efterföljande år ...

Tror det här 
är någonting som är
värt att tänka på
när vi möter någon
som vi 
känner
ser och förstår
kanske ej så ofta
får den bekräftelse
de så innerligt väl
är värda att få ...

Ty min övertygelse är
att vi måste 
ge för att kunna få
i största allmänhet

Men att det väsentligaste
vi har att ge av oss själva
och som jag tror är så
innerligt viktigt att slösa med
är 

uppskattning
bekräftelse
inklusion

utöver 

leenden
tröst
pussar och kramar

Det enda det kostar 
att ge av allt det här
är en bråkdel av vår tid

och utöver att allt det här
fullständigt gratis är,
men också skänker oss
lugn och ro i själen
och så även sinnesfrid,

får vi tillbaka
så innerligt mycket mer
än vad vi av oss själva ger

när vi får se
hur självkänslan växer
hos den
till vilken vi ger

För mig är det mer
än nog bekräftelse i sig
att få känna hur någon 
jag skänkt lite av min tid
så där alldeles speciellt
varmt ler tillbaka mot mig

Så bjud på dig själv
och avvara lite av din tid
så ofta du kan
oavsett 
om du är kvinna eller man

... bara för att du kan!



 

 

 

___________________________

Tidigare publicerad här i juli 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-01-08 06:12



Bookmark and Share


  helenita VIP
Så fint!!
2021-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP