Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


I SKUGGAN AV ETT TRÄD

 

bortom berget står ett träd

in vid skuggan av bergets fot

där famnar ett stort stort träd

himlens moln i sin vida krona

 

en ensam kotte faller ned i jorden

bringar ett frö till att gro sig grönt

anpassad till livet i skuggan utav

ett träd som skuggas av ett berg

 

men som solen alltid har älskat... 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-01-25 12:38



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Galant!
2021-01-26

  Peter G VIP
tycker om den här dikten, hur trädet sammanlänkar de olika elementen, jord, luft, vatten (molnen) och sol, som ger förutsättningar för att liv ska kunna existera och återuppstå (kotten) Livets cirkel sluts...

Fint!
2021-01-25

    Lena Staaf VIP
Sol och skugga, båda behövs för att forma ett liv.
2021-01-25

    ej medlem längre
Slutraden sammanbinder raderna i din text på ett underbart sätt. Kärleken som finner sin väg genom mörker och skuggor.
2021-01-25

  Kajan VIP
En fin bild framträder inför mitt inre, fin dikt.
2021-01-25

  Eva Langrath VIP
Fin gestaltning av trädet
2021-01-25

  ULJO
Så fint om ett träd
2021-01-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Naturens kretslopp väl beskriven i din fina dikt.
2021-01-25

  Marita Ohlquist VIP
En fin text som får mig att tänka på livskraft!
2021-01-25

  Sparvögat VIP
Härligt att vara i trädens skugga...
Så fint, ett träd bringar ett träd
2021-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP