Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skapa skriva med assonans. Ja, hurså? Tänk då mer på versfötter och sublim matematik. Skriv sonetter.


Snö

Snön är en väderlek för många skåningar, de vita
flingorna inger fröjd när det lägger sig som ett vitt täcke på löv och mark, men tjädern svälter och fryser som yra fjäderfän gör vid noll grader, att de flyr sin kos till gårn får man väl då förstå.

Skidåkare i svenska fjäll föredrar äkta snö framför konstsnö,och undviker tö med skaris. Från barnbackar till svarta pisten åker turister nerför den virvlande snön till värdshuset för en gök. Nej, frun vann en slalomtävling i Innsbruck.

Poeter ser scener i kristallerna, rörelser om dessa kallnar eller smälter eller positioner var snön bildar täcken och skarven mellan lätta och tunga drev, där någonting utkristalliserar sig i små reflekterande speglingar i mäldens ljusspår.

För samerna är lössnön, lopme, och gott skidföre, jåhtedh, nödvändig för renskötseln och vandringar mellan fjäll och dal under åtta årstider. Nästan högst på jökeln sopar vindbyar igen porösa spår från åk som inte längre syns.




Fri vers av frun
Läst 881 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2021-01-28 18:46



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fint, väl funnet om snön
2021-02-16

    ej medlem längre
Snön färgar oss alla och intrycken varierar stort. Vissa går i frivillig karantän när temperaturen sjunker för mycket och snön breder ut sig. Du har skrivit med insikt, känsla och förstånd. Bravo!!!
2021-02-02

  SatansSon VIP
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2339089
länken går till min dikt lappland. bild på snön här där.

2021-01-30

  SatansSon VIP
bra om snö frun. ska fixa foto på snö idag åt dig.
2021-01-30

    frun
Jag har valt att inte sätta ut citationstecken runt allmängiltiga ord på samiska, som jag inte kan ett ord av. Hoppas att det är okej.
2021-01-30
  > Nästa text
< Föregående

frun