Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränsdjur

Du hällde en del av din mänsklighet
genom barkens vindlingar och skåror,
i rådjurets visslande läte i gråljuset
står allt du inte kan berätta
om kedjorna som fäste dig vid skogens källa
vattnet kallt som berg och grått som skymning
denna kväll som sjunker som ett löfte
mörkt och levande av fuktig jord
här rör sig kryp och multnar minnen
flätar tunna kroppar om varandra
– på nära håll syns du
med ett annat djurs päls i munnen
ett rop skördat ur fåglarna
en handfull vissnande snö
strödd längs varelsernas stigar




Fri vers av Grävling
Läst 215 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-01-29 13:51



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Som en tavla av Bruno Liljefors.
2021-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling