Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi skriver ur ingenstans

Förgätmigejer i äggskal, provrör
fyllda med snäckljust damm
är detta vad kärleken liknar
kartor med små vita tabletter
blanka som himlen just efter ett regn
och lakanen tunna som sländornas vingar
nötta till ett glest nät, att linda om fågelungen
som nyss kläckts ur ditt bröst
och darrande som ett hjärta
vecklar ut ett dammgrått brev
där vingarna skulle sitta




Fri vers av Grävling
Läst 211 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-01-30 18:44



Bookmark and Share


  helenita VIP
”lakanen tunna som sländornas vingar...”
så skört, så vackert
2021-02-01

  Solweig Jansson VIP
Ingen kan som du gestalta det ömtåliga och vackra !
2021-02-01

  Nanna X
Sista raden känns riktigt sorglig. Om något som aldrig blev.
2021-01-30

    ej medlem längre
Skört och vackert:)
2021-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling